syksy 2013 – kohti hankkeen loppua

Hankkeen mukainen kalustaminen on saatu tehtyä. Kaikki suomenkieliset alakoulut ovat saaneet iPad -salkkunsa. Lisäksi uutta interaktiivista esitystekniikkaa on saatu levitettyä kaikkien koulujen tietoisuuteen.

Hankkeen kuluessa on pidetty yhteensä neljä isompaa ohjausryhmän kokousta, joissa on tarkasteltu hankkeen aikataulun etenemistä. Tämän lisäksi on kokoonnuttu useita kertoja pienemmällä porukalla miettimään asioita ja jakaamaan hyväksi todettuja käytänteitä. Hidasteena nyt syyslukukaudella 2013 on ollut IT -suunnittelijan siirtyminen toisiin tehtäviin. Tämä on aiheuttanut hieman lykkäystä kalustusaikatauluihin. Hankkeen alkuperäisen suunnitelman mukaiset kalustamiset on kuitenkin kouluille saatu alulle. Nyt seuraavaksi keskitämme voimia  pedagogiikan kehittämiseen ja käyttöönoton sujuvuuteen. Tavoitteena on saada IT osaksi oppilaan arkea.

Teknologian nopean kehityksen myötä IT -hankinta-ajattelu kehittyy koko ajan. Tablet -suuntaus on tullut selkeästi jäädäkseen. Nyt on jo aika suunnata ajatuksia kohti jatkohankkeita. Tämä hanke on saanut hyötyä seutukunnan yhteisistä hankkeista ja niiden kokemusmaailmasta. Olemme olleet tiiviisti yhteydessä Kokkolan koordinoimiin Osaava- ja Erinomaista!- hankkeiden kanssa. Tämän lisäksi lähiseutukuntien edustajat ovat kokoontuneet kuluneen lukukauden aikana TVT -neuvostoon. Neuvostossa on pohdittu IT: n kehitystä ja pyritty saamaan kaikille ajantasainen tietous asioiden kehityksestä.

 

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.